אתם יכולים לבחור את השיש היפה ביותר שאפשר לקנות אבל אם הוא לא יתאים למראה או לאופי של ארונות המטבח שלכם, המראה של המטבח יהיה מוזר, לא אחיד ולא יפה.
כך תבחרו בשיש המתאים ביותר לארונות המטבח – או ההפך.
התאימו את השיש ואת הארונות למראה הכללי של הבית – במיוחד אם מדובר במטבח פתוח.
לדוגמא, מטבחים בירושלים, במיוחד כאלה שמותקנים בבתים מסורתיים או בתי אבן, נוטים להיות מטבחים בעלי מראה כפרי או כזה ששומר על המראה העתיק, המסורתי של הבניה בעיר. מאוד יכול להיות שבערים אחרות המראה יהיה מודרני או מינימליסטי יותר.
מצד שני, אם אתם מחפשים דווקא מראה אורבני צעיר, אל תתביישו לנקוט בדיוק במראה ההפוך, ולתת "קונטרה" או ניגודיות למראה הכללי של הסביבה. דבר כזה דווקא יכול להוסיף הרבה עניין במטבח ולהפוך אותו לנקודת פוקוס.
מטבחים מעוצבים בירושלים מזמינים מעסקים מומלצים באתר B144
צבעים: מנוגדים או משלימים? זהים או שונים?
שאלה מצוינת, ועניין של השקפה.
אנחנו רואים שהמראה של מטבחים 'כל לבנים', אחידים בצבעים בהירים, נשאר איתנו וכלל הנראה לא יצא מהאופנה.
מצד שני, אפשר בהחלט להשתמש בשיש כהה – גרניט שחור או "אבן קיסר" אפורה כהה – על רקע של קרמיקה וארונות בהירים. הרבה מאוד מעצבים עושים ארונות מטבח עליונים בצבע בהיר כלשהו – קרם או לבן מוכהה – ושיש עם ארונות תחתונים בצבעים כהים מאוד; שחור פחם או אפור כהה.
סכמה כזו של צבעים – מנוגדת – מכניסה דרמה ועניין למטבח.
חומרים: על מה ללכת?
"שיש" הוא כינוי כללי כיום למשטח עבודה. הוא יכול להיות עשוי משיש או אבן טבעית, כמו אבן חברון או מצפה רמון, והוא יכול להיות עשוי מחומר מעשה ידי אדם (קיסר או קורנינג וכד'), עץ דחוס במראה של בוצ'ר בלוק, נירוסטה או אפילו בטון מוחלק ואטום.
בבחירת חומר המשטח, צריך לקחת בחשבון את הרגלי השימוש שלכם במטבח: אם מדובר במטבח שעובדים בו הרבה, אם יש לכם ילדים קטנים או שאתם חובבי יין אדום או סלק, אל תיקחו משטחים סופגים כמו אבן או בטון בהיר, אלא משטחים אטומים וקשים ככל האפשר. בכלל, במקרה כזה לכו על חומרים שדורשים כמה שפחות תחזוקה, איטום או ניקוי. שיש טבעי או גרניט הם אופציה מצוינת.
אחרי שבחרתם את מה שמתאים לכם מבחינת אופי השימוש, הרי שגם כאן אתם יכולים לשחק עם השיש שלכם, מול הארונות. אם אתם רוצים מראה מודרני, אחיד יחסית, ובחרתם ארונות מטבח בגימור זכוכית, הרי שברוב המקרים מתאימים להם למינטים או משטחים חלקים מעשה ידי אדם.
מצד שני, לשילוב של זכוכית, מתכת ועץ יש מראה סקנדינבי מאוד ומאוד מהודק ואלגנטי. אולי תנסו לשלב בין החומרים האלה דווקא, וללכת מול הזרם או האופנה הממוצעת?
במטבחים כפריים אנחנו רואים הרבה ארונות עץ, פרזולי ברזל ומעט זכוכית. למטבחים כאלה מתאימים ברוב המקרים משטחי שיש או אבן, אבל גם עץ.
בעניין הזה, של עץ ומראה טבעי, כדאי לזכור שישנם היום הרבה פתרונות טבעיים בשוק: משטחים שעשויים מחומרים ממוחזרים (זכוכית או עץ) וחומרים טבעיים. שווה בהחלט לבדוק את הנושא הזה, כיון שהוא מקבל יותר ויותר תאוצה, וישנם יותר ויותר הצעות מעניינות.
אל תשכחו מכשירי מטבח ואביזרים
אנחנו נוטים להסתכל רק על הארונות, אבל לא הם ולא השיש חיים בנפרד מתנור האפייה, מהמדיח, מהמקרר ומהכיור. הם גם לא חיים בנפרד מאביזרים שונים, כמו המעמד לייבוש כלים או הקומקום החשמלי שרק לפני חודשיים החלפתם ולא תקנו חדש.
אז ברור שאף אחד לא מתאים את המטבח החדש שלו לקומקום, אבל קחו בחשבון את מכשירי החשמל העיקריים שלכם. השתמשו גם באביזרי מתכת – נירוסטה, כרום או נחושת – כדי לחדד או לייפות את מראה השיש והסביבה שלו, אם צריך. יש אביזרים כאלה שממש משתלבים במשטחים.
וטיפ אחרון לסיום: אפשר בהחלט לשנות צבעים של ארונות מטבח גם אחרי שהם הותקנו, או לגוון בצורה אחרת:
1. דלתות אפשר לצבוע או להניח עליהן פורמייקה, גם באופן עצמאי.
2. יש היום מגוון עצום של מדבקות וטפטים עמידים מאוד, שניתן להשתמש בהם גם במטבח. אתם לא צריכים להיבהל משימוש בטפטים לארונות, דווקא כיום, כאשר אנחנו רוצים לפעמים לחסוך או לגוון בלי להיכנס להוצאות גדולות.